Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Schrijfkoorts?

Geplaatst op: 24-09-2008

Wat is Schrijfkoorts precies?


 


 

 
Schrijfkoorts is het zinderende magazine van Schrijfatelier. Een community-blog waar docenten, (oud-) cursisten en coachees samenkomen en elkaar aansteken met hun schrijfpassie. Schrijfkoorts  is een bubbelende verzameling verhalen, gedichten, liedjes, losse stukjes, artikelen en columns. Schrijfkoorts kookt over, verandert steeds en is nooit af. Het biedt een kijkje in de keuken van Schrijfatelier. Schrijfkoorts is in het leven geroepen om cursisten van het Schrijfatelier de kans te geven hun schrijfwerk te delen, niet alleen tijdens de cursus, maar ook daarna.


VOOR WIE? (oud-) cursisten en coachees van het Schrijfatelier met affe, onaffe, oude en nieuwe verhalen, gedichten of journalistieke producten.


SPELREGELS

Schrijf alsjeblieft in correct Nederlands.

Feedback is welkom, maar zorg dat de schrijver er iets aan heeft.


RUBRIEKEN


1) Artikel. Dit is de plaats voor alle journalistieke schrijfsels: sfeerverslagen, reportages, reisverhalen, interviews, achtergrondverhalen.


 2) Column. Heb je een puntige, actuele column geschreven? Met een kop en een staart? Plaats hem in deze rubriek.


 3) Gedicht. Dit is de plek voor alle soorten poëzie. Af of onaf.


 4) Inspiratie. Artikelen, boektitels, blogs, links, opvallende columns, schrijfdocenten, schrijvers, uitgeverijen, websites. Kortom, een pagina die tot schrijven aanzet.


 5)  Verhaal. Korte of lange verhalen. Plotontwikkeling. Personage-ontwikkeling. Alles wat te maken heeft met verhalen vertellen, verdient hier een plek.


6) Schrijfgenoten. Deze rubriek is gereserveerd voor cursisten die het jaartraject volgen of hebben gevolgd.


REDACTIE De redactie van Schrijfkoorts behoudt zich het recht voor om geschreven inzendingen/reacties te verwijderen en/of terug te sturen naar de afzender.