Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Buikfeest

Geplaatst op: 22-10-2011
door: Gré Rebel
cursist

Ik heb haast. Ik ben het zat en vol van alles. Het is laat, alweer ochtend. De laatste feestgangers lopen met mij mee de deur uit.

Oom Fred met Eddy die lallend om elkaar heen hangen en beloven elkaar nooit meer los te laten. Die trut Joland die ik betrapte op de toilet terwijl ze een nummertje maakte met een schele barman. God wat ranzig. Eva die door haar enkel zwikt en wordt opgevangen door haar altijd klaarstaande Karel.

“Topfeest was het he?”

“Yep”

“Wel wat last van mijn maag. Komt vast van het eten”

Hij tuft een zure fluim weg.

“Vast”

Iemand loopt tegen me op.

“Doen we nog een afzakkertje? Ik ga nog door. Ik ben nog zo wakker dat ik twee dagen door ga. Nee drie!”

Hans heeft meer in zijn hoofd gestopt dan eten en drank.

“Nee bedankt, ik ga”In mijn ooghoek zie ik Marleen huilend op het gras zitten. De damp komt er van af. Weer niet gelukt met Peter? Dumpt die vent nou. Get a life! Geen zin in. Trek het nu even niet.

Ze draait zich om. Nee nee nee, niet kijken. Wegdraaien! En opeens zie ik een golf van witte smurrie uit het diepst van haar maag komen. Eet smakelijk.Vlug loop ik door. Er wacht iets op me. Snel weg.

Weg van het feest, de straten door mijn buurt in. Thuis!

Bijna bij mijn zalige troost.


Wat is het dan toch fantastisch na zo’n avond de Febo binnen te stappen. Het vet te ruiken. Lopend over het afval van frietbakjes, halve bamihappen, kleverige servetten en slappe patatten. Die heerlijke herkenbare zure lucht


Met mijn hoofd voldaan van de drank loop ik op de vetmuur af die al naar me lonkt bij binnenkomst. Daar! Daar is ie! Het vak, mijn vak. Het vak waar de meest zalige kroket ligt van de hele muur.

Ik dring me naar voren op weg naar de kroket. Ik duw alle lamzatte toeristen opzij. Kan me niet schelen.

Bijna. Daar ligt ie. De mijne.

De meest ingedeukte. De oudste. Ik betaal en trek de klep open.

Ik pak hem beet en ja, zijn vel is perfect. Ik neem een hap in zijn heerlijke taaie huid en kauw. Mmmm wat goddelijk is toch zo’n kroketje van de Febo.

En wat een afterparty heb ik er altijd van. Ik voel hem nog uren dansen in mijn maag.


Gré Rebel

22-10-2011


Reageer (0)