Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Drie Personages

Geplaatst op: 12-04-2017
door: Willem
cursist

Personages Willem

 

Ze is de kleinste van het stel maar maakt de meeste herrie. Als ze iets niet goed kan zien strekt ze haar nek. Haar ogen flitsen dan alle kanten op. Het uiterlijk wordt nog eens opgeschud, waardoor je haar stof in een straal zonlicht ziet dwarrelen. Ze is nieuwsgierig en bij alles haantje de voorste. Er hoeft maar iets te gebeuren en ze is er als de kippen bij. Ze staat dan altijd vooraan en heeft het hoogste woord.


Ze heeft haar eigen plekje, ergens achter in het hok. Wat de anderen om haar heen doen interesseert haar niet. Al die drukte om niks. Ze is proper en de hele dag bezig met het schoon maken van haar verenkleed. Een dame dient er onberispelijk uit te zien lijkt ze te denken. Jammer genoeg is ze bijziend en daardoor loopt ze vaak rond als een kip zonder kop. Het komt geregeld voor dat ze het hok uit wil, maar tegen het gaas aan knalt. Dat kost haar weer een bebloede kop.


Ze ziet er niet uit en is een echte stresskip. Ze is broodmager en alles zit van boven naar beneden in de war, waardoor ze heel sjofel over komt. Ze mist een heleboel veren, maar daar zit ze niet mee. Ze vertoeft op de meest vieze plekken, waar de anderen met een boog omheen lopen. Daardoor zit ze ook altijd onder de stront. Ze legt niet en ze heeft niets te bieden. Van een kale kip kun je niet plukken.


Reageer (1)