Inloggen (e-mail/wachtwoord)

Twee blokkarakters

Geplaatst op: 23-05-2016
door: Rozemarije Zijlmans
online cursist

Opdracht 9.1: Hierbij 2 personages / blokkarakters. Een eerste opzet.


 


gr


Roos

Alexandra St.Georges – De Boaknin was ooit model, maar vult nu ruimtes. Met zichzelf vooral.


Met de pondjes vlees van haar rond geworden lijf dat meestal gehuld is in een strakke jeans en lamswollen truitje met enorm diepe V-hals zodat haar volle borsten onder het saaie breisel schreeuwen om aandacht.


Met de windkracht van haar grote, lange bos zwart-bruine krullen die ze continu van links naar rechts gooit door met haar hoofd te zwiepen en daarna met een groots armgebaar over haar schouder drapeert.


En met stapels van haar tekstwolken, gevuld met “nog-nooit-zo-iets-grappigs-meegemaakt"-gebeurtenissen, de “bespottelijke regels” of “abominabele organisatie” van wat of wie dan ook en met ongeëvenaarde “een-sterrenrestaurant-is er-niets-bij” eetervaringen. Dat allemaal gebracht op hoog stemvolume in het Brits met af en toe wat woorden in het “Francais”. Want Alexandra is Canadees-Marokkaans, Frans, Joods en heeft in de UK gewoond en in Zwitserland en op nog een paar plekken.


Wat ze verder doet weet ik eigenlijk niet want ze kan nooit en heeft altijd haast.

 

 

De veger draagt een lichtbeige overall me iets te grote, lage kaplaarzen. Hij gebruikt een bezem waarvan de haren allemaal één kant op zijn gebogen. Hij heeft een metalen blik dat aan een stok vastzit zodat hij niet hoeft te bukken. Toch loop hij de hele ochtend met zijn hoofd gebogen, zijn grijze haren voor zijn gezicht. Vier keer per week veegt hij de bladeren van de oprit en controleert hij de vuilnis. Op donderdag komt hij niet. Dan komen twee mannen met een hoge drukspuit de oprit schoonblazen. We noemen hem “ Ohaio Gozaimasu” (Japans voor goedemorgen). Meer heeft hij nog nooit gezegd.


Reageer (1)